Szeméremsértés

2023.07.05. 13:57

Maszkos mutogatóst láttak Tatán: egy fiatal lányra ijesztett rá a tófarokban

Meztelen, maszkot viselő férfi ijesztett rá egy fiatal lányra Tatán, a tófarok erdei ösvényén. Ha elkapják két évre is hűvösre kerülhet.

Az Öreg-tónál, a tófarok területén történt az eset

Forrás: Google Maps

Egy meztelen férfi okozott riadalmat július 3-án, hétfőn Tatán, az Öreg-tó tófarok részén. A ruhátlan személy egy arra egyedül járó fiatal lányt ijesztett meg.

Az esetről a lány szülei számoltak be a településhez kapcsolódó Facebook-oldalon. Mint írták, lányuk a tóparti erdei ösvényen sétált hétfőn délután fél 5 körül, amikor a Fácánoskert felőli feljárónál összetalálkozott egy teljesen meztelen, 30 év körüli, barna hajú férfival, aki a nemiszervét fogta és fekete maszkot viselt. 

A rémült lány a helyszínről egy másik elágazásig sietett, majd bejelentést tett a 112-es segélyhívó telefonszámon. A vármegyei rendőrkapitányság sajtóosztályától megtudtuk, hogy valóban érkezett bejelentés az esetről, amelyre kollégáik reagáltak is. A rendőrök kimentek a helyszínre, a bejelentésben szereplő férfit azonban nem találták meg. Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy ha egy meztelenkedő rendőrkézre, és így az igazságszolgáltatás elé kerül, akkor bizony komoly büntetésre is számíthat.

– Ha 14 év feletti személy előtt követi el a szeméremsértést, akkor az két évig terjedő szabadságvesztéssel jár, amit fogházban kell letöltenie. Azonban, ha az esetnek egy 14 év alatti a szemtanúja, akkor bizony akár három év börtönt is kaphat az elkövető – árulta el az ügyész. Amennyiben a tatai esetnek lesz folytatása, beszámolunk a fejleményekről.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában