Segítség

2023.07.27. 17:15

Életet mentett a rendőrnő a 81-esen

Jókor volt jó helyen Farkas Noémi őrmester, a Móri Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője. Éppen a 81-es főúton járőrözött, amikor egy rosszul lett fiatal nő újraélesztésébe csöppent. Nem habozott, átvette a mellkasi kompressziót.

Kemma.hu

Július 22-én éppen a 81-es főúton járőrözött Farkas Noémi őrmester, a Móri Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője, amikor arra lett figyelmes, hogy néhány autó áll az egyik bekötőúton, a kocsik körül emberek, és arra gondolt, talán valami baleset történhetett. A police.hu beszámolója szerint nem sokat habozott a rendőrnő.

– Megálltam én is, kiszálltam az autóból, és kérdeztem, hogy tudok-e segíteni – eleveníti fel a történteket. – Amikor közelebb léptem, láttam, hogy egy harminc körüli nő a földön fekszik, és egy férfi, később kiderült, egyik hozzátartozója, próbálja újraéleszteni. 

A rendőrnő mindenekelőtt a tevékenységirányítási központot értesítette. Kérte, hogy küldjenek mentőt, ami perceken belül oda is ért, merthogy a jelenlévők már ugyancsak értesítették a mentőszolgálatot. 

– Azt is láttam, hogy az újraélesztést végző férfi már fárad, ezért gyorsan átvettem tőle a mellkasi kompressziót, és a mentők megérkezésééig én végeztem az újraélesztést, majd a mentőknek is segítettem, amit tudtam. Végül hívtam még két móri egységet, hogy a 81-es főúton irányítsák a forgalmat, mert ilyenkor lelassul, elég sokan lassítanak, bámészkodnak, ezért veszélyessé válik.

Végül a mentősök stabilizálták a 34 éves Fejér vármegyei lakos állapotát, kórházba szállították. Az életmentésnek fontos résztvevője volt Farkas Noémi őrmester, aki ezen a helyszínen is helytállt. A police.hu írásából ugyanis kiderül: Farkas Noémi tavaly tagja volt annak a párosnak, amelyik megnyerte a megyei baleseti helyszínelők versenyét, ezért elismerést vehetett át Szabó Vendel ezredestől, a Fejér vármegyei rendőrfőkapitánytól (képünkön).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában