Tragédia

2023.06.27. 11:01

Vezetés közben fotózott, halálos baleset lett a vége Kesztölcnél (fotók)

Két év alatti, felfüggesztett fogházra büntették azt a nőt, aki Kesztölcről Esztergomba tartva vezetés közben fotózott és ezért összeütközött egy másik autóval. A vétlen sofőr a helyszínen meghalt.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint összesen 1 év 10 hónap, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett fogházbüntetésre és 800 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a nőt, aki vezetés közben fotókat készített és halálos balesetet okozott.  Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő és a vádlott 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A vizsgálat azt állapította meg, hogy a biztonságos járművezetésre a nő csak részben alkalmas, mivel az észlelési, döntési és cselekvési képességei nem jók. Ennek ellenére tavaly március 29-én a 117-es számú főúton Kesztölc felől Esztergom irányába tartott autójával. A nő egy jobbra ívelő kanyar után fokozatosan áttért a bal oldali, ellentétes forgalmi sávba, mivel a kézben tartott mobiltelefonjával az úttest melletti környezetről fotókat készített.

Eközben a szemközti forgalmi sávban is érkezett egy személygépkocsi, amelyben a jobb oldali első ülésen egy utast is szállított. A veszélyhelyzet kialakulásakor a vétlen fél jobbra kormányozta autóját, fékezett, azonban az ütközést elkerülni már nem tudta. Kocsija a karambol következtében az út melletti árokba csapódott és felborult. Ráadásul a vádlott mögött egy nagyobb járműszerelvényével érkező férfi látva az ütközést, egyből vészfékezést kezdeményezett, ám ennek ellenére a nyerges vontató elejével a vádlott személygépkocsijának ütközött. A balesetben a vétlen személygépkocsi sofőrje a helyszínen elhunyt. A vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában