Halálos baleset

2023.06.14. 17:28

Nem ez volt az első balesete a Környe-Tatabánya közötti tragédia 19 éves okozójának

Többször is volt már balesete a szombati halálos balesetet okozó 19 éves oroszlányi nőnek a Bors szerint. A jogosítványát elvették a helyszínen.

Goletz-Deák Viktória

A 19 éves nő az előzési tilalom ellenére, a záróvonalat átlépve előzött

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Egy 51 éves nő életét vesztette, öten kórházba kerültek, egy gyermek pedig életveszélyesen megsérült abban a súlyos balesetben, ami június 10-én történt Tatabánya és Környe között. A Bors úgy tudja, hogy a balesetben elhunyt Böbét rengetegen ismerték és szerették Oroszlányban. A váratlan és értelmetlen haláleset sokkolta az ismerősöket, akiknek a dühe most a baleset okozója ellen irányul. Szerintük kábítószer hatása alatt vezetett, az oroszlányi lány ráadásul többször is balesetezett már. 

Mint arról korábban beszámoltunk, három autó ütközött Környe és Tatabánya között június 10-én szombaton. Az egyik sérültet tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.

A police.hu közleménye szerint egy 19 éves nő Környe felől Tatabánya irányába közlekedett autójával, amikor az előzési tilalom ellenére, a záróvonalat átlépve megkezdte egy Renault autó előzését. Az előzést a szembejövő forgalom zavarása nélkül nem tudta volna befejezni, ezért fékezést követően visszasorolt a menetirány szerinti jobb oldalra, melynek során járműve jobb első sárvédőjével nekiütközött a megelőzendő gépkocsi bal hátuljának.

Az ütközés miatt a Renault balra fordulva átsodródott a szembejövő sávba, ahol összeütközött a Tatabánya felől Környe irányába haladó autóval. A Renaultban hátul utazó 51 éves nő nem használta a biztonsági övét. Az ütközés során a gépkocsi csomagtér ajtaján keresztül kirepült, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben vétlen másik járműben két személy szintén elmulasztotta bekötni magát, ők könnyebben sérültek.

Marosán Angelika r. hadnagy Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kemma.hu megkeresésére elmondta, hogy a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. Mivel az eljárás folyamatban van, részleteket ezzel kapcsolatban nem áll módunkban közölni. Az elkövető előéletével kapcsolatban nem adtak tájékoztatást, annyit viszont megerősítettek, hogy a balesetet okozó sofőr érvényes vezetői engedéllyel rendelkezett, azt az intézkedő rendőrök a helyszínen elvették tőle. 

Választ kerestünk arra is, hogy baleset okozás esetén mikor veszik el valakinek az érvényes vezetői engedélyét. A rendőrség tájékoztatása szerint a hatályos kormányrendelet alapján a rendőr a vezetői engedélyt elveszi, ha a járművezető azzal gyanúsítható, hogy közúti veszélyeztetés, közúti baleset során maradandó fogyatékosságot, halált, kettőnél több ember halálát vagy halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása, járművezetés ittas állapotban, illetve járművezetés bódult állapotban bűncselekményt követett el.

Bűncselekmény elkövetésekor bíróság dönt az eltiltás tartamáról. A járművezetéstől eltiltás határozott ideig tarthat, vagy végleges hatályú is lehet. A határozott ideig tartó eltiltás legrövidebb tartama egy hónap, leghosszabb tartama tíz év. 

mennyiben a balesetet okozó járművezető másnak könnyű sérülést okozott, vagy a baleset során a járművekben oly mértékű rongálódás keletkezett, mely alkalmas lett volna arra, hogy a járműben utazók megsérüljenek, abban az esetben az illetékes rendőrkapitányság dönt a szankció mértékéről. Ebben az esetben a hatóság szintén alkalmazhat járművezetéstől eltiltást, mely tartama egy hónaptól egy évig terjedhet.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a sofőr jelenleg nincs letartóztatásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában