Segítség

2023.06.27. 08:00

Mostantól automata defibrillátorral vonulhatnak menteni a komáromi lánglovagok

Az életmentő eszközt a dunaalmási önkéntes tűzoltók adományozták a komáromi kollégáik számára.

Kemma.hu

Életmentő adománnyal lettek gazdagabbak a komáromi hivatásos tűzoltók

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Gubicskó Barnabás tű. őrgy.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján arról számolt be, hogy automata defibrillátorral gazdagodtak a komáromi tűzoltók. Az életmentő eszközt a a Komáromi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a dunaalmási önkéntes tűzoltóknak köszönhetik.

Mint írták, a Dunaalmási Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviseletében Balázs Ádám önkéntes tűzoltó adta át Hántai Ferenc tűzoltó alezredesnek a nagy értékű készüléket. Kiderült, hogy az egyesületük egy felhíváson keresztül, egy neve elhallgatását kérő adományozó segítségével jutott az eszközhöz. Úgy látták, hogy a defibrillátor legjobb helyen a komáromi hivatásos lánglovagoknál van.

Balázs Ádám arról is beszélt, hogy a dunaalmási Maros család jóvoltából egyesületük egy másik készüléket is beszerzett, amely a tervek szerint a település sportcsarnokában lesz elhelyezve, így növelve az ott sportolók és a településen élők biztonságát. A komáromi hivatásos tűzoltókhoz került készüléket a tűzoltásokhoz, műszaki mentésekhez vonuló állomány fogja szükség esetén alkalmazni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában