Felhívás

2023.06.22. 10:52

Két szó, ami életeket menthet az utakon: nem győzi ismételni a rendőrség

Kis odafigyeléssel és elővigyázatossággal elkerülhetőek a tragédiák az utakon. A rendőrség mondja is, hogy pontosan mit kell tenni ehhez.

Kemma.hu

Az elmúlt napokban nem egy halálos baleset történt az M1-es autópályán, és ez sajnos egyre gyakoribb mostanában, ahogyan beütött a kánikula is. De van egy egyszerű módja annak, hogy elkerüljük az ilyen helyzeteket. Erre hívja fel a figyelmet a Magyar Rendőrség legújabb felhívása a közösségi médiában.

Mint írják, a legfontosabb, hogy tartsuk be a KRESZ által előírt követési távolságot! Ez ugyanis nem csak a saját, hanem mások biztonságát is szolgálja. A követési távolság kiszámítása pedig pofonegyszerű: a sebességed felét vedd alapul méterben. Például: ha 100 kilométer/órával mész, akkor legalább 50 méter távolságot kell tartanod az előtted haladó járműtől. Ha rosszak az útviszonyok, akkor még nagyobb távolságot kell hagynod. Ne feledd: a követési távolság életet menthet!

Ráadásul, ha betartjuk a követési távolságot, akkor nem csak biztonságosabban vezetünk, hanem pénzt is spórolunk. Hogyan? Ha kevesebbet kell fékezni és gyorsítani, akkor kevesebbet fogyaszt a kocsi, és kevésbé kopnak a fékek is.

De ez még nem minden!

  • Ha betartjuk a követési távolságot, akkor kevesebb stresszel jár az utazás.
  • Nem kell aggódni, hogy mikor jön egy hirtelen fékezés vagy koccanás.
  • Ezáltal pedig nyugodtabb és boldogabb leszel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában