Kábítószer birtoklás

2023.06.30. 09:40

Kannabist termesztett otthon a bakonysárkányi férfi: képeken a kiskertje

A férfi az elfogásáig amfetamint, metamfetamint és marihuanát is fogyasztott.

Kemma.hu

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki bakonysárkányi lakóhelyén termesztette  a kábítószert – adta hírül dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi a Bécsben vásárolt, illetve az erdőben talált magvakat elültette a lakóhelyének udvarán és a melléképületekben azért, hogy saját fogyasztására indiai hasis kendert termesszen. A férfi 2021. június 13. napjáig a növényeket rendszeresen öntözte, a magvakból összesen 491 tő  fejlődött ki. Az elkövető az elfogásáig amfetamint, metamfetamint és marihuanát is fogyasztott.

Akár három millió forintra is büntethetik a kábítószertermesztő férfit
Forrás:  Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Az elkövetőt a nyomozó hatóság 2021. június 14-én vette bűnügyi őrizetbe, amely után 2021. június 17-től 2023. február 17-ig letartóztatásban volt. A férfi cselekményét a törvény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt kábítószert és a termesztéshez használt eszközöket kobozza el, valamint kötelezze az eljárás során felmerült több, mint hárommillió forint bűnügyi költség viselésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában