Le a kalappal!

2023.06.02. 14:00

Hős diákok üldözték a telefontolvajt Tatabányán, nem engedték menekülni

A középiskolás fiatalok felfigyeltek az idős férfi segélykiáltására és azonnal a tolvaj nyomába eredtek.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint június 1-jén kora délután érkezett a bejelentés, hogy Tatabányán, az Összekötő úton több fiatal visszatart egy férfit, aki telefont lopott. A kiérkező rendőrök meghallgatták a helyszínen jelenlévőket, akik elmondták, hogy egy idős férfi segítségére siettek, mivel kiabált, hogy ellopták a telefonját. 

A diákok ezt hallva a tolvaj után eredtek. Az elkövető menekülés közben többször a gyerekek felé ütött, azonban el nem találta őket. Végül két 16 és két 14 éves tanuló tartotta a tempót a 26 éves férfival, aki abbahagyta a menekülést, megadta magát, és előadta az ellopott mobilt. A Tatabányai Rendőrkapitányság egyenruhásai előállították a férfit.

A gyerekek hősies cselekedetének köszönhetően a tatabányai rendőrök visszaadták a 66 éves sértett számára a mobiltelefonját, aki nagyon hálás volt a fiatal tanulóknak és többször megköszönte segítségüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában