Rácsok mögött

2023.05.17. 13:32

Videón az éjszakai autós üldözés: 35 hónapot kapott az Altáróig menekülő drogos sofőr

Nem csak korábbi eltiltása miatt fogta menekülőre, de vezetés előtt ivott és drogozott is. Most ítélet született a férfi ügyében.

Kemma.hu

Esztergomtól Tokodaltáróig zúzott a sofőr

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ittas járművezetés vétsége, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és kábítószer birtoklás vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság 2 év 11 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra,  és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a rendőrök elől menekült. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint a férfit a bíróság eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére az elkövető 2021. július 26-án késő este Esztergomban kocsit vezetett. A férfi a járművezetés előtt alkoholt és amfetamint fogyasztott, a gépkocsira cseh honosságú rendszámot szerelt fel.

A sofőr a vezetés során észrevett egy rendőrautót, és menekülni kezdett, az őt követő rendőrautó hang-és fényjelzéseire nem állt meg. A férfi a járművel Esztergomból a 117-es útra, majd innen Táton keresztül Tokodaltáróra hajtott. Végül egy oszlopnak ütközött, az utasával kiszállt az autóból, elszaladt, rövid időn belül a rendőrök elfogták.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában