Letartóztatás

2023.05.04. 18:00

Megpróbálta elküldeni élettársát sárisápi otthonából, halálos fenyegetés lett a vége

A férfi nem akarta elhagyni élettársa sárisápi házát, többször megöléssel is fenyegette őket. Most letartóztatta a magánlaksértőt a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, 1 hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki felszólítás ellenére sem költözött ki a sértett családi házából, oda mindig visszatért. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

A nő és a magánlaksértő férfi élettársi kapcsolata 2020. évben megromlott. A megalapozott gyanú szerint ettől kezdve a nő többször felszólította a gyanúsítottat arra, hogy hagyja el őt és családja tulajdonában lévő sárisápi ingatlant és oda ne menjen vissza. A férfi azonban a kérésének nem tett eleget, többször, önkényesen visszatért az ingatlanba és rendszeresen megöléssel fenyegette a nőt és a családját.

A nyomozó hatóság a férfit zaklatás bűntettének, magánlaksértés bűntettének, valamint kapcsolati erőszak vétségének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában