Kábítószer

2023.05.09. 16:10

Ítélet született: ez vár a kesztölci drogterjesztőre és vásárlóira

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott a kesztölci kábítószer-kereskedő és annak vásárlói ügyében.

Kemma.hu

Az elkövetők az előkészítő ülésen a bűncselekményt beismerték. A bíróság az elsőrendű vádlottat 3 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, 32 ezer forint vagyonelkobzásra, a másodrendű vádlottat 1 év 6 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, ötezer forint vagyonelkobzásra, míg a harmadrendű vádlottat 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ügyész, a másodrendű és a harmadrendű vádlott az ítéletet tudomásul vette, az elsőrendű vádlott és védője viszont fellebbezést jelentett be – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. 

Mint azt mi is megírtuk, az elsőrendű vádlott 2020 második felében Kesztölcön több személynek baráti szívességből rendszeresen adott át, valamint több személynek rendszeresen pénzért értékesített kábítószernek minősülő marihuánát és amfetamin tartalmú extasyt, illetve speed-et. Az elsőrendű vádlott a kábítószert annyiért értékesítette, amennyiért maga vásárolta meg, az értékesítésből haszna nem származott. Az elsőrendű vádlott az általa mások részére forgalomba hozott kábítószerből fogyasztott is. 

Az elsőrendű vádlott 2020. augusztusában Dorogon egy áruház parkolójában két alkalommal adott 1-1 gramm speed-et a másodrendű vádlottnak, aki 1-1 gramm marihuánát adott cserébe azért, hogy azt az elsőrendű vádlott elfogyassza. Ezt követően 2020. szeptemberben további két alkalommal, alkalmanként 1-1 gramm marihuánát értékesített az elsőrendű vádlottnak. A másodrendű vádlott a kábítószer átadásán túl fogyasztott is marihuánát. Az első rendű vádlott 2020. novembere és 2020. decembere között Kesztölcön legkevesebb két alkalommal, alkalmanként 2 gramm speedet értékesített a harmadrendű vádlottnak. A harmadrendű vádlott 2021. május 19. napját megelőzően ismeretlen helyen és időben marihuánát fogyasztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában