Kábítószer

2023.04.08. 07:50

Vette, adta, fogyasztotta a drogot a kesztölci férfi, ketten is buktak vele

A díler és a vásárlói is lebuktak. Mindhármuk sorsáról a bíróság fog dönteni.

Kemma.hu

Előkészítő ülést tartanak az Esztergomi Járásbíróságon kedden délelőtt kábítószer-kereskedelem ügyében. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat, mint visszaesőt ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a II. rendű vádlottat ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre, a III. rendű vádlottat ítélje pénzbüntetésre.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az I. rendű vádlott 2020 második felében Kesztölcön több személynek baráti szívességből rendszeresen adott át, valamint több személynek rendszeresen pénzért értékesített kábítószernek minősülő marihuánát és amfetamin tartalmú extasyt, illetve speed-et. Az I. rendű vádlott a kábítószert annyiért értékesítette, amennyiért maga vásárolta meg, az értékesítésből haszna nem származott, a férfi fogyasztotta is a drogot.

Az I. rendű vádlott 2020 augusztusában Dorogon egy áruház parkolójában két alkalommal adott 1-1 gramm speed-et a II. rendű vádlottnak, aki 1-1 gramm marihuánát adott cserébe azért, hogy azt az I. rendű vádlott elfogyassza. Majd további két alkalommal, alkalmanként 1-1 gramm marihuánát adott el az I. rendű vádlottnak. A II. rendű vádlott is fogyasztott marihuánát. Az I. rendű vádlott Kesztölcön legalább két alkalommal, alkalmanként 2 gramm speedet adott el a III. rendű vádlottnak, aki szintén fogyasztotta a marihuánát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában