Ítélet

2023.05.05. 15:27

Csak a betonoszlop állította meg a részeg kamionost Tatabányán (fotók)

A sofőr a cége kamionjával közlekedett ittasan Tatabányán, amikor egy kanyarban letért az útról. A bíróság pénzbüntetést és eltiltást szabott ki rá.

Kemma.hu

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult eljárás

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki részegen betonoszlopnak ütközött a járműszerelvénnyel Tatabányán. A bíróság az ügyészség indítványára a férfival szemben 300.000, Ft., pénzbüntetést és 1 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. A bíróság az ügyészség indítványára a férfival szemben 300 ezer forint pénzbüntetést és 1 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. 

A vádirat szerint a férfi 2022. október 24-én Tatabánya lakott területén munkáltatója járműszerelvényét közepes fokú ittas állapotban vezette. A férfi a jármű sebességét egy balra ívelő útkanyarulatban nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, emiatt az úttestet elhagyta és egy betonoszlopnak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában