Közokirat-hamisítás

2023.05.02. 12:08

Bekamuzta a doktoriját a tatai kormányablakban a hamisítás doktora - lebukott

A Tatai Járásbíróság május 2-án, kedden folytatólagos tár tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki három hamis egyetemi oklevelet is készített magának. Közokirat-hamisítás a vád.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi számítógép segítségével az interneten talált minták alapján a saját nevére készített hamis doktori oklevelet, mely szerint 2019. június 21. napjától doktori cím használatára jogosult, mivel magas szinten elsajátította a bölcsészettudományok tudományterületén a pszichológiai tudományt egy szlovákiai egyetemen. A férfi ugyanígy készített egy határozatot, amely szerint a magyarországi egyetem 2019. július 5. napján honosította a szlovák doktori oklevelet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi  2019. augusztus 10-én a tatai kormányablakban a két hamis iratot adott le, hogy személyi okmányai cseréjét elvégeztesse, a doktori címet okmányaiban használhassa, így valótlan adatként lett rögzítve a férfi doktori címe. Ezután cserére került a férfi összes okmánya.

A vádlott 2017. évet megelőzően a saját nevére három hamis egyetemi oklevelet készített, ezek szerint 2009. július 30-án kiváló minősítéssel okleveles gépészmérnök-informatikus, 2009. július 30-án kiváló minősítéssel okleveles kisgéptervező mérnök, 2009. július 30-án kiváló minősítéssel okleveles mérnök-informatikus végzettséget szerzett. A férfi 2017-2020. között kilenc különböző munkaviszonyt létesített, a szerződéskötéskor a legmagasabb iskolai végzettsége igazolására a hamis oklevelek egyikét felhasználta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában