Súlyos testi sértés

2023.04.15. 10:05

Orrot tört a tatabányai nőverő, de B.M. végül a fű miatt is felelhetett

Bántalmazta élettársát a férfi, ezért vonultak ki a rendőrök a lakására, ahol marihuánát és annak termesztéséhez szükséges eszközöket találtak.

G. D. V.

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban súlyos testi sértés bűntette miatt állította bíróság elé azt a március 14. óta letartóztatásban lévő férfit, aki az élettársát bántalmazta. Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfit 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint az ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

A tényállás szerint a B. M. és a nő sértett  január 23-a óta éltek együtt élettársként. Március 12-én vita alakult ki azon, hogy a sértett a lányával, de a férfi nélkül ment el egy áruházba.

A szóváltást után a nő bement dohányozni a tatabányai lakás vécéjébe, ahonnan a férfi többszöri felszólítása ellenére sem jött ki. A kábítószer hatása alatt álló férfi ekkor feltépte a vécéajtót, majd a sértettet a hajánál fogva megragadta és elkezdte húzni kifelé. Mindeközben többször arcul, és fejen is ütötte a nőt, aki emiatt orrcsonttörést és arczúzódást szenvedett.

A bántalmazás miatt a szomszédok kihívták a rendőrséget. A verésnek a kiérkező járőrök vetettek véget, akik a helyszínen elfogták B. M.-t.

Miután a férfit megbilincselték, átkutatták a tatabányai lakást, ahol marihuánát és a növény termesztéséhez szükséges eszközöket – lámpákat, virágföldet, cserepet – találtak. A 25 éves tatabányai férfival szemben a rendőrök kábítószertesztet alkalmaztak, ami pozitív lett.

B. M.-t előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták gyanúsítottként. A férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy az ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában