Pályaorientáció

2023.04.30. 12:00

Mi leszel, ha nagy leszel? Nyergesen a rendőri pályát vázolták a fiataloknak

Festői környezetben zajlott a negyedik Pályaorientációs Police Café Komárom-Esztergom vármegyében.

Kemma.hu

2023. április 27-én a nyergesújfalui Kernstok-villa adott otthon a Komárom-Esztergom vármegye által éppen egy éve elkezdett Pályaorientációs Police Café sorozat negyedik állomásának. A városka büszkesége, a Kernstok Károly festő által száz évvel ezelőtt működtetett képzőművészeti szabadiskola tavaly felújított és a nagyközönség számára is megnyitott épülete igencsak kellemes helyszíne volt a civilek és rendőrök közötti párbeszédnek, számolt be a police.hu.

Festői környezetben zajlott a negyedik Pályaorientációs Police Café Komárom-Esztergom vármegyében.
A Kernstock-villa adott otthont a Police Cafénak
Forrás: police.hu

Ezúttal középiskolai intézményfenntartó, polgármester, települési közbiztonsági referens, munkaügyi központos szakemberek, lelkes fiatal és régebb óta fiatal, tapasztalt rendőrök és rendőr tanárok, jelenlegi és még a rendészeti pályaorientációs képzésben tanuló, remélhetőleg leendő rendőrök járultak hozzá ahhoz, hogy a szakmai utánpótlás ügye előrébb menjen. 

A 21 fő részvételével megtartott rendezvény kezdeményezői bíznak abban, hogy Komárom-Esztergom vármegyében talán már nem kell olyan sokat várni arra, hogy a pályaorientációs képzésekbe fektetett energia egy-két éven belül „megtérüljön”, és az azt végző középiskolákból több fiatalt lehessen a pályára vonzani. A közös gondolkodás legközelebbi állomása május 25-én Oroszlányban lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában