Ítélet

2023.04.18. 18:11

Gyerekét is belevitte a lopásba a tatai anya, 200 ezres büntetéssel megúszta (videó)

Az anya háromszor is lopott ugyanabból a tatai boltból, mindhárom akcióját rögzítette az üzlet biztonsági kamerája.

G.D.V.

A Tatai Járási Ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt benyújtott vádirata alapján a Tatai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a nővel szemben, aki ugyanabban a tatai üzletben háromszor lopott különböző termékeket, mindhárom esetet biztonsági kamera rögzítette. 

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványára a Tatai Járásbíróság a nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, kötelezte a sértett kárának megtérítésére, valamint az elkövetés eszközét, a bicskát elkobozta. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Mint arról korábban beszámoltunk: az anya háromszor is lopott ugyanabból a tatai boltból, mindhárom akcióját rögzítette az üzlet biztonsági kamerája. Az első esetben a nő 2022. július 2-án a tatai üzletben egy darab 6 ezer 790 forint értékű gyermek farmernadrágot lopott úgy, hogy a kiskorú gyermekével – akinek a bűncselekmény elkövetéséről nem volt tudomása – bement az áruház próbafülkéjébe, a farmernadrágon lévő áruvédelmi eszközt a nála lévő késsel levágta, majd a farmernadrágot ráadta a gyermekére, ezután távoztak onnan. A nő a gyermekével a pénztárhoz ment és a farmernadrágon kívül a megvásárolni kívánt többi árut kifizette, majd távoztak az üzletből.

A második esetben a nő 2022. augusztus 12-én ugyanebből a tatai üzletből egy darab 9 ezer 590 forint értékű sportcipőt lopott úgy, hogy azt bevitte a próbafülkébe és a nála lévő késsel az áruvédelmi eszközt levágta róla, majd a cipőt a táskájába rejtette, az üres dobozt pedig visszatette a polcra, ezután fizetés nélkül távozott az áruházból.

A harmadik esetben 2022. augusztus 15-én a tatai üzletben fogkrémet, élelmiszert és gyermek ruházatot lopott úgy, hogy ezeket először a bevásárló kosárba helyezte, majd bement a próbafülkébe, ahol a nála lévő késsel a 3 darabos leggings szetten lévő áruvédelmi eszközt levágta, a termékekről a vonalkódokat letépte, a fogkrém dobozát feltépte, majd az abban lévő fogkrémet kivette, majd az összes terméket a táskájába rejtette.

A nő cselekményét az áruház biztonsági szolgálata észlelte, ezért a kijáratnál feltartóztatták és tőle az eltulajdonított termékeket visszavették. A lopás elkövetési értéke 12 ezer 906 forint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában