Felfüggesztettet kapott

2023.04.14. 20:54

Annyira nem akart maszkot húzni, hogy még a kalauzra is rátámadt az esztergomi vonaton

Megtámadta a kalauzt, mert az le akarta szállítani a vonatról a maszk nélkül utazó nőt. Felfüggesztett börtönbüntetés lett a vége.

G. D. V.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján eljárva az Esztergomi Járásbíróság 1 év 6 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott azzal a nővel szemben, aki veréssel fenyegette azt a jegyellenőrt, aki a maszkviselés szabályainak megszegése miatt le akarta szállítani a vonatról – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A Tatabányai Törvényszék információi szerint a  büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette. Mint arról korábban beszámoltunk, a nő 2021. június 15-én Esztergomból Budapestre utazott vonaton. Amikor a kalauz kérte a jegyét, ő trágár szavakkal kísérve adta azt át. A jegyvizsgáló nem reagált a sértegetésre, azonban felszólította a nőt, hogy vegye fel a maszkját, mert azt kötelező viselni a vonaton. A nő erre azt válaszolta, hogy

semmi köze hozzá.

A kalauz közölte a nővel, hogy a maszkot nem viselő utasok kizárhatók az utazásból. Erre az a szája elé tett egy maszkot, azonban nem helyezte fel azt rendesen az arcára. Később a nő a vagonban az ajtó felé igyekvő kalauzt szidta, megfenyegette, hogy meg fogja verni, fel fogja jelenteni, ha le meri szállítani a vonatról, és fenyegetően feléje indult. Az élettársa visszahúzta és leültette a nőt, akin ekkor már megint nem volt maszk.

A jegyellenőr ekkor jelezte, hogy a nő nem utazhat tovább a vonaton. Ő azonban nem volt hajlandó leszállni, ezért a sértett a vezető jegyvizsgáló segítségét kérte telefonon. Ezt látva a nő megragadta a bal kezét, hogy a telefonját elvegye tőle. A nőt az élettársa húzta el a kalauz közeléből. Végül az elkövetőt a két jegyvizsgáló Leányvár állomáson szállította le a vonatról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában