Nem akart leszállni

2023.02.22. 15:13

Besztrájkolt az esztergomi vonaton: nem akart maszkot húzni, megfenyegette a kalauzt a nő

A kalauz le akarta szállítani a vonatról, mivel a nő nem akarta felhúzni a maszkját. Fenyegetés lett a vége.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki veréssel fenyegette a jegyellenőrt, mert az le akarta szállítani őt a vonatról, amiért nem viselt maszkot – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a nő 2021. június 15-én Esztergomból Budapestre utazott vonaton. A kalauz kérte a nő jegyét, aki trágár szavakkal kísérve adta azt át. A jegyvizsgáló nem reagált a sértegetésre, azonban felszólította a nőt, hogy vegye fel a maszkját, mert azt kötelező viselni a vonaton. A nő erre azt válaszolta, hogy semmi köze hozzá.

A kalauz közölte a nővel, hogy a maszkot nem viselő utasok kizárhatók az utazásból. Erre az a szája elé tett egy maszkot, azt azonban nem helyezte fel rendesen az arcára.

Később a nő a vagonban az ajtó felé igyekvő kalauzt szidta, megfenyegette, hogy meg fogja verni, fel fogja jelenteni, ha le meri szállítani a vonatról, és fenyegetően feléje indult. Az élettársa visszahúzta és leültette a nőt, akin ekkor már megint nem volt maszk.

A jegyellenőr ekkor jelezte, hogy a nő nem utazhat tovább a vonaton. Ő azonban nem volt hajlandó leszállni, ezért a sértett a vezető jegyvizsgáló segítségét kérte telefonon. Ezt látva a nő megragadta a bal kezét, hogy a telefonját elvegye tőle. A nőt az élettársa húzta el a kalauz közeléből. Végül az elkövetőt a két jegyvizsgáló Leányvár állomáson szállította le a vonatról.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában