Nagy fogás

2023.04.19. 13:53

17 ezer szál csempészcigi az észak-komáromi vasútállomásnál

Illegálisan behozott dohánytermékeket találtak két személy poggyászában a nyitrai vámhivatal munkatársai az észak-komáromi vasútállomás előtt.

Kemma.hu

A parameter.sk írta meg a Szlovák Köztársaság Hírügynökségére hivatkozva, hogy lakossági bejelentés alapján ellenőrizték a vámosok a csomagokat az észak-komáromi vasútállomás előtt. Renáta Cebová, a nyitrai vámhivatal szóvivője elmondta: két poggyászban összesen 857 doboz zárjegy nélküli cigaretta volt: 17 ezer 140 szál Marlboro Gold és Marlboro Red.

Az ellenőrzött személyek nem tudták bemutatni a cigaretta vásárlását igazoló dokumentumokat. A gyanú szerint 2436 euró (több mint 920 ezer forint) kárt okozó adócsalást követtek el. Az ügyet a Pénzügyi Igazgatóság nyomozója vizsgálja – közölte Cebova.

Nemrégiben Kisbéren is történt hasonló eset, akkor egy élelmiszerüzlet előtt elhagyott bőröndöt foglaltak le a NAV munkatársai. Csaknem 700 doboz zárjegy nélküli cigaretta került elő belőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában