Tárgyalás

2023.03.29. 15:41

Zsebelt, üzletekből lopott, vasúton támadt a tatabányai banda, felelniük kell

A háromfős társaság nevéhez több lopás is fűződik. Most tanúkat hallgatnak meg az ügyükben.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint március 30-án tárgyalást tartanak annak a bandának az ügyében, akik létfenntartás céljából sorozatosan loptak különböző tatabányai üzletekből. A tárgyalás bizonyítási eljárással és tanúk meghallgatásával folytatódik.

A vádirat szerint a férfi 2021-ben létfenntartását az alkalmi munkavégzés mellett lopási cselekményekkel kívánta biztosítani, ezért több alkalommal különböző üzletekből szabálysértési értékhatárt meg nem haladó összegben árucikkeket, elektromos borotvát, arcápolási termékeket, szeszesitalt, édességet tulajdonított el. Egy másik alkalommal egy parkoló autóbusz és egy személygépkocsi vezetőfülkéjén keresztül benyúlva azokból pénztárcát, telefonos tartozékokat, készpénzt vitt magával.

A férfi egyik társa 2021. július 6-án egy tatabányai üzletközpont mozgólépcsőjén felfigyelt az előtte álló férfi nadrágjának hátsó zsebében lévő pénztárcára, ezért szándékosan nekiütközött, és magához vette a pénztárcát a benne lévő 100 ezer forint készpénzzel. A pénzt elrakta, majd a tárcát annak további tartalmával együtt egy szemetestárolóba dobta. Az I. rendű vádlott 2021. július 8-án egy társasággal közösen sörözött. Az egyik férfi bement az üzletbe vásárolni, amely időre a telefonját az asztalon hagyta. A férfi a telefont magához vette, majd a helyszínről távozott.

Az I. rendű vádlott 2021. október 22-én egy tatabányai parkban, a padon ülő sértettől – aki csak járást segítő eszközzel tud közlekedni – cigarettát kért, amely kérésnek a sértett eleget tett. Hirtelen felkapta a sértett maga mellett tartott autóstáskáját a benne lévő pénztárcájával, bankkártyájával, mobiltelefonjával, egyéb értékeivel, majd a helyszínről elfutott. A bankkártyával aznap szeszesitalt akart vásárolni, azonban a tranzakció sikertelen volt. Ezt követően egy másik ismerősét, a III. rendű vádlottat kérte meg, hogy a bankkártyával vegyen neki cigarettát, mely kérésnek több alkalommal eleget tett.

Az I. rendű és a II. rendű vádlott 2021. november 11-én, a tatabányai vasútállomáson egy másik személytől pénzt kért, aki a kérésnek nem tett eleget. Az I. rendű vádlott a sértettet több alkalommal meglökte, majd megrúgta, amitől az a földre esett. A férfi a fekvő sértettet több alkalommal megrúgta, míg a társa a megtámadott ember hasára ült és a nadrágjának zsebéből 4 ezer forintot kivett. A vasútőr a vádlottak cselekményét látva a rendőrséget telefonon értesítette, amit a vádlottak észleltek, ezért a helyszínről távoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában