Előkészítő ülés

2023.03.12. 21:10

Több mint 33 millióval tartozik az államnak a tatabányai férfi - bíró elé áll

Előkészítő ülést tartanak a tatabányai csaló ügyében, aki több tízmillió forint adót és járulékot nem fizetett be.

Kemma.hu

A vádirat szerint a tatabányai vádlott 2016-2020. évek között egy közösségi oldalon rendszeresen, heti több alkalommal értékesített ruházati termékeket, cipőket magánszemélyeknek, amely bevételeit a benyújtott személyi jövedelemadó bevallásokon nem tüntette fel, az értékesítésekből keletkező jövedelem alapján az egészségügyi hozzájárulási adó, szociális hozzájárulási adó és - a 2015. évben történt alanyi adómentesség értékhatárának átlépését követően - a 2016. évtől általános forgalmi adó bevallási kötelezettségének nem tett eleget. 

A vádlottat a 2016-2020. évben üzletszerűen végzett ingó értékesítés vonatkozásában összesen 8 millió 156 ezer 479 forint adó és járulékbevallási kötelezettség terhelte. A vádlott 2017. évre nézve nem tett szja bevallást – az üzletszerűen végzett ingó értékesítései bevételeiről nem adott számot, a benyújtott adóbevallások valótlan tartalmúak voltak. A bevallani elmulasztott adók és járulékok összegeire figyelemmel összesen 33 millió 908 ezer 479 forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

 Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és 33 millió 908 ezer 479 forint értékben rendeljen el vagyonelkobzást. A férfi ügyében március 16-án tart előkészítő ülést a Tatabányai Járásbíróság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában