Dílerek

2023.03.17. 07:43

Tatabányai élettársak szórták a drogot a városban, még a gyerek is beszállt az üzletbe

A Tatabányán drogot értékesítő 3 díler ügyében most született ítélet, azonban az egyelőre még nem vált jogerőssé.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság március 14-én tartott előkészítő ülésen, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet tatabányai dílerek ügyében. A tatabányai élettársak és a bizniszbe szintén bekapcsolódó gyerek is börtönbe megy.

A bíróság  az elsőrendű és a másodrendű vádlottat társtettesként, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 3 év 2 hónap börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 4 év közügyektől eltiltásra, a harmadrendű vádlottat társtettesként, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, valamint kábítószer birtoklás bűntette miatt, halmazati büntetésként 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság az elsőrendű és a másodrendű vádlott vonatkozásában 124 ezer - 124 ezer forint összegű, a harmadrendű vádlott esetében 72 ezer forint összegű vagyonelkobzásról is rendelkezett. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlottak és a védőik enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

A tatabányai lakásban együtt élő I. rendű vádlott és az élettársa 2021. szeptember 16-án történt elfogásukat megelőző mintegy három hónapban Tatabánya területén kábítószer tartalmú anyagot – marihuánát – értékesítettek ismerőseik részére rendszeres haszonszerzés céljából. Ezen tevékenységükhöz csatlakozott a 2021. szeptember 16-án történt elfogását megelőzően mintegy másfél hónappal az I. rendű vádlott fia, a lakásba szintén beköltöző III. rendű vádlott is.

A kábítószer eladásából származó jogtalan bevételüket a közös megélhetésük és kábítószer-fogyasztó életmódjuk fedezésére használták fel. Az eladásra és részben saját fogyasztásukra szánt marihuána beszerzése érdekében a fenti időszakban az I. rendű vádlott rendszeresen utazott Budapestre, ahol ismeretlen személytől legalább három alkalommal vásárolt közös pénzükből alkalmanként 50-50 gramm, összesen legalább 150 gramm marihuánát. A marihuána beszerzésében egy alkalommal a III. rendű vádlott is részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában