Micsoda nő ezt a férfi

2023.03.09. 08:57

Nőnek adta ki magát, majd megzsarolta a kamuképeire éhes pasikat a helyi tinder-svindler

A nyomozó hatóság 10 rendbeli zsarolás bűntettével, 38 rendbeli csalás bűncselekményével, és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétségével gyanúsítja megalapozottan az elkövetőt.

Kemma.hu

A zsarolás, a csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság újabb két hónappal hosszabbítsa meg annak a férfinak a letartóztatását, aki interneten nőnek adta ki magát, így kért pénzt óvatlan férfiaktól, illetve zsarolással követelt tőlük átutalást. A nyomozó hatóság 10 rendbeli zsarolás bűntettével, 38 rendbeli csalás bűncselekményével, és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétségével  gyanúsítja megalapozottan az elkövetőt – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi módszere az volt, hogy internetes oldalakon különféle női álneveken regisztrált, amihez a netről töltött le fotókat. Az álprofil felületén vele kapcsolatba került férfiaktól valótlan indokokra hivatkozva pénzt kért, illetve további pénzösszegek átutalását követelte, miközben a sértetteket megfenyegette, hogy a családjuk, munkahelyük, vállalkozásuk előtt nyilvánossá teszi korábbi levelezésüket, illetve azt a tényt, hogy társkereső oldalra regisztráltak és itt kapcsolatot létesítettek.

Az egyik esetben a magát nőnek kiadó férfi valótlanul azt ígérte a sértettnek, hogy találkozik vele, ezért cserébe 80 ezer forintot kért. A sértett 2020. szeptember 30-án átutalta ezt az összeget a csaló bankszámlájára. Ezt követően az elkövető az édesanyja orvosi kezelésének költségeire kért pénzt. A sértett erre három alkalommal összesen 380 ezer forintot utalt át neki.

Ezután a férfi azt állította, hogy felbérelték arra, hogy a sértettről adatokat szerezzen azért, hogy leleplező cikket írjanak róla. Sikerült is ráijesztenie áldozatára, aki félelmében három alkalommal összesen 300 ezer forintot utalt át neki. Az elkövető ekkor hamis ügyvédi iratokat készített, amiket elküldött a sértettnek. Ezúttal ügyvédi költségre követelt pénzt. Két alkalommal összesen 295 ezer forintot sikerült így kicsikanria.

Ezután az elkövető fenyegetésére, miszerint  kiadja a róla megszerzett információkat, a sértett további  520 ezer forintot utalt át. A csaló a fentieken kívül is kért pénzt a visszafizetés szándéka nélkül: a sértett összesen 23 alkalommal utalt át neki különböző összegeket.

Az elkövető ennek a sértettnek a csalással és zsarolással összesen 2 millió 631 ezer 90 forint kárt okozott. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását 2022. november 17-én  elrendelte, majd legutóbb 2023. március 17-ig meghosszabbította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában