Nem hétköznapi hős

2023.03.29. 20:01

Megint életet mentett: erősen vérző nőnek segített Az év embere-díjas rendőr

Németh Róbert rendőr főtörzsőrmester már megint jókor volt jó helyen: ezúttal március 28-án Oroszlány és Tatabánya között, ahol szaktudásával segített kollégáinak egy autós ellátásában.

Kemma.hu

Németh Róbert körzeti megbízottként, mentőápolóként és Police Medic oktatóként is megállja a helyét

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság egyenruhásaival közösen segített egy bajba jutott nőnek Németh Róbert rendőr főtörzsőrmester, akit olvasóink a Kemma.hu és a 24 Óra közös közönségszavazásán nemrégiben Az év emberének választottak – adta hírül a Police.hu.

Németh Róbert már több alkalommal is mentett életet. A körzeti megbízott, mentőápoló és Police Medic oktató pontosan tudja, mit kell tenni, ha baj van.

év embere év sportolója malom és kacsa
Németh Róbert, Az év embere
Fotós: F. P.  / Forrás: 24 Óra

A rendőrségre március 28-án, kedden délután érkezett bejelentés, hogy egy nő Oroszlány és Tatabánya között az autójában rosszul lett és erősen vérzik. A nő segélyhívás előtt még le tudott húzódni kocsijával az út szélére, aztán elájult.

Két oroszlányi járőrök találta meg a bajba jutott személyt, és azonnal el is kezdték az ellátását, miközben Németh Róbert is elindult a helyszínre. A Police Medic képesítéssel rendelkező rendőr telefonon adott instrukciókkal segítette munkatársait, mit tegyenek, amíg ő a helyszínre érkezik.

Amig Németh Róbert úton volt a helyszínre, Buday Viktor rendőr törzszászlós és Schmölcz Tamás főtörzszászlós kiemelte a bajba jutott nőt a kocsiból. A járőrök hanyatt fektették és a lábait felemelték, valamint betakarták, hogy ne hűljön ki. Időközben megérkezett Németh Róbert, aki átvette az ellátást.

A nő ekkor már eszméleténél volt, így el tudta mondani, hogy korábban műtéten esett át, és miután otthon vérezni kezdett, autóval elindult a kórházba. Időközben azonban rosszul lett. Mire a mentők a helyszínre értek, a rendőrök szakszerű beavatkozásának köszönhetően már stabil állapotban vihették kórházba a 43 éves nőt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában