Indítvány

2023.03.08. 06:30

Már ismeri a hűvöst, most ismét éveket kaphat a Komáromban lekapcsolt ittas férfi

Hiába ítélték korábban börtönre a különösen visszaesőnek számító férfit, most ittas vezetés miatt kell felelnie a bíróságon.

Kemma.hu

Ittas járművezetés vétsége és eltiltás hatálya alatti vezetés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a Komáromi Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre, 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A vádirat szerint a férfit a bíróság 2016-ban jogerős határozatával, mint különös visszaesőt közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az eltiltás ellenére az elkövető 2021. augusztus 26-án este Komáromban, a Mártírok útján  ittas állapotban vezette a  személygépkocsit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában