Garázdaság

2023.03.09. 07:27

Kisbabás anyukát fenyegetett, vaslánccal randalírozott az oroszlányi Bruce Lee

Haragjában a parkolóban két parkoló autót is megrongált. Az egyikben 47 ezer, a másikban 296 ezer forintnyi kárt okozott.

Kemma.hu

Ezzel a vaslánccal okozta a károkat a férfi

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A garázdaság, rongálás és ittas állapotban járművezetés vétsége  miatt indult ügyben a Tatabányai  Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki vaslánccal ütve okozott kárt két gépkocsiban, mert dühös lett amiatt, hogy rendőrt hívtak rá. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, járművezetéstől eltiltást szabjon ki, a próbaidő tartamára pedig rendelje el a pártfogó felügyeletét, kötelezze indulatkezelő, illetve készségfejlesztő tréningen részvételre, valamint a lefoglalt vasláncot kobozza el – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a súlyos fokban ittas állapotban lévő férfit a kolleganője gépkocsival haza vitte. A gépkocsit vezető nő felcsengetett az oroszlányi lakásba azért, hogy szóljon a férfi élettársának, hogy megérkeztek. Az élettárs le is jött az épület elé, ahol a két nő beszélgetni kezdett.

A csevej közben részeg férfi beült a kocsiba, és a lakóházak között cirkált, amikez többször dudált is. Ezt hallva egy környéken lakó nő megkérte a férfit arra, hogy a kiabálást és hangjelzést fejezze be, különben értesíti a rendőrséget.

A férfi erre kiugrott az autóból és fenyegetően a nő felé lépett, a kezeivel felé hadonászott. A nő, hogy megelőzze a támadást meglökte a balhézót, majd a lakása felé indult, azonban a férfi az épületig követte.

A lépcsőházba is belépett utána. A nő gyermekét ott egy másik nő tartotta. A gyermek édesanyja a fenyegetően elindult férfit a lépcsőházból kilökte, majd telefonon értesítette a rendőrséget. Az elkövető emiatti haragjában a parkolóban álló két kocsit a kezében tartott 50 centi hosszú vaslánccal megütötte. Az egyik autóban ezzel 296 ezer,  a másikban 47 ezer forint kárt okozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában