Előkészítő ülés

2023.03.12. 21:05

Hasba ütötte terhes párját az esztergomi férfi - börtönt kértek á

A férfi gyerekeik szeme áttára bántalmazta a nőt. Egyszer egy égő csikket is elnyomott a nőn,

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek, 3 gyermekük született. Az agresszív természetű férfi 2021-ben rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábítószert. Amikor veszekedett párjával, a nőt rendszeresen pofon ütötte, lábon rúgta, hátba verte, haját tépte, közben trágár módon beszélt. A várandós nőt több alkalommal lábon rúgta, több alkalommal arcon ütötte, illetve egy alkalommal a hasába is ütött. Ezen túl a vállán égő cigarettacsikket nyomott el, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak. A

 bántalmazás következtében a magzat nem sérült. A bántalmazások során jelen voltak a gyermekeik is, akik mind a férfi trágár, alpári beszédének, mind az édesanyjukkal szembeni agresszív és bántalmazó magatartásnak rendszeresen tanúi voltak. A férfi agresszivitásával a szülői mivoltából fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte és ezáltal a sértettek erkölcsi és érzelmi sérülést szenvedtek el. 

A férfi ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás, ügyében előkészítő ülést tart az Esztergomi Járásbíróság. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat ítélje börtönbüntetésre, mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában