Garázdaság, csoportosan

2023.03.01. 14:56

Hárman egy ellen: ütötték-rúgták, az orrát is betörték a lábatlani férfinak

Mindhárom férfi több alkalommal testszerte megrúgta és ököllel ütötte a földön fekvő embert. A vádlottak erőszakos magatartását az arra járőröző polgárőrök vették észre, akik értesítették a rendőrséget.

Kemma.hu

A csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott három garázda férfival szemben. A bíróság az egyik férfit 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a harmadikat 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte – közöte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint az egyik elkövető 2021. november 20-án  21 óra 40 perc körül – egy korábbi nézeteltérésből adódóan – a lábatlani házból kihívta sértettet, aki ki is ment a ház elé. Az ingatlan előtt az utcán az elkövető hasba rúgta őt, majd lerántotta a földre, ahol a bántalmazáshoz csatlakozott két másik elkövető is.

Mindhárom férfi több alkalommal testszerte megrúgta és ököllel ütötte a földön fekvő embert. A vádlottak erőszakos magatartását az arra járőröző polgárőrök vették észre, akik értesítették a rendőrséget.

A sértett a három vádlott bántalmazása eredményeként nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, valamint orrcsonttörést szenvedett el. Az orrcsonttörés 2 hét alatt gyógyult.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész mindhárom vádlottal szemben tudomásul vette. Az elsőrendű, 1 év 10 hónap börtönbüntetésre elítélt férfi és védője az ítéletet tudomásul vette, így vele szemben a határozat jogerőssé vált. A másik végrehajtandó szabadságvesztésre elítélt férfi és védője fellebbezést jelentett be. A harmadrendű vádlott vonatkozásában a ítélet még nem jogerős, védője 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában