Ítélet

2023.03.02. 13:28

Évekig terrorizálta családját a tatabányai testépítő - gyereke hívta rá a rendőröket

A férfi nemrég bíróság elé állt, ahol felfüggesztettet kapott. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott védő tudomásul vette, így az jogerős.

Kemma.hu

A kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben a  Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett  börtönbüntetésre ítélte. A bíróság ítéletében a próbaidő tartamára elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, kötelezte arra, hogy tartsa távol magát a sértettektől, valamint két kiskorú gyermek vonatkozásában a férfi szülői felügyeleti jogát megszüntette.

A bíróság a férfit eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint a házastársak 3 gyermeket neveltek a tatabányai lakásban. A férfi már a házasságuk kezdetétől nagyon féltékeny volt feleségére. Az erős fizikumú, testépítéssel foglalkozó vádlott amikor éppen nem versenyre készült, akkor évek óta rendszeresen fogyasztott alkoholt. A férfi féltékenysége miatt több alkalommal, havi szinten bántalmazta nejét, lökdöste, ököllel megütötte, haját tépte, rugdosta, előfordult, hogy a nőt súlyemelő övvel, övcsattal ütötte meg.

Egy alkalommal a férfi a lakásban tört-zúzott, ekkor az anya három kiskorú gyermekével egy mezőre menekült, majd az éjszakát a gyermekekkel egy ismerőse lakásában töltötték, mert nem mertek a lakásba visszamenni. 2019. június 18-án a férfi ismételten bántalmazta egy családi vita során feleségét, ennek tanúja volt az egyik gyermek, aki a szomszéd segítségét kérte, hogy hívjon rendőrt.

Egy iskolai jelzés miatt 2020 végén gyámügyi eljárás indult, ami miatt a férfi ideges lett, gyakrabban ivott és az eljárás miatt feleségét okolta. Ettől kezdve ittas állapotban napi rendszerességgel üvöltözött nejével, a konyhai eszközöket dobálta, tört-zúzott, ezeknek tanúja volt  a három gyermek. 

A bántalmazások miatt a feleség testrészein 8 napon belül gyógyuló bevérzések, zúzódások keletkeztek. 2021. március 21-én a férfi volt otthon a három kiskorú gyermekkel, a nap folyamán legalább 10 doboz sört megivott. Amikor az anya hazaért, akkor a férfi ismételten a gyámügyi eljárás miatt üvöltözött vele, ezt órákon át folytatta, tekergette a nő karját, a kanalat a gerincébe nyomta, a haját tépte, illetve a konyhai eszközöket dobálta. Amikor a nő lehajolt, hogy az eldobált tárgyakat a földről összeszedje, akkor a férfi a tarkójához dobott egy elektromos kést, melytől a nő tarkója vérezni kezdett. A balhé közepette az egyik gyerek kihívta a rendőröket, akik épp akkor érkeztek, amikor a férfi egy tálat akart feleségéhez vágni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában