Tárgyalás

2023.03.05. 18:00

Amfetamindílernek készült, vádlott lett belőle: hétfőn eldől a tatai férfi sorsa

Futár vitte ki az interneten megrendelt kábítószert a tatai lakáshoz, bilincs kattant a megrendelő csuklóján. Most ítélet születhet az ügyében.

G. D. V.

Ítélethirdetés várható hétfőn annak a férfinek az ügyében, aki amfetamint vásárolt, hogy azt tovább értékesíthesse. Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a korábbi előkészítő ülésen nem született ítélet, ezért a Tatabányai Törvényszéken folytatódik tovább a tárgyalása.

Egyébként a bíróság büntetővégzésében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki rá, azonban az ügyészség tárgyalást kért és indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2021 júliusának közepén, egy internetes oldalról 300 gramm amfetamint rendelt, hogy azt 300 ezer forintért továbbértékesítse.

Bár az vásárló a kézbesítőtől átvette az általa megrendelt kábítószert tartalmazó küldeményt, azonban továbbadni már nem volt alkalma. Az átvétel után ugyanis tatai lakása lépcsőházában a rendőrök rajtaütöttek, ennek során pedig megtalálták nála a drogot. A vádlott szervezetében ráadásul kábítószer volt: korábban marihuánás cigarettát szívott. 

 

Címkék#drogügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában