Tartásdíj

2023.02.21. 17:13

Vádemelés után fizetett a „mintaapa” - több mint 3 millióval tartozott gyermekei anyjának

A férfi a gyermekeivel a kapcsolatot nem tartja. A vádemelésig nem fizette a tartásdíjat.

Kemma.hu

Az apa számára semmit nem jelentett gyermeke, még havi 20 ezer forintot sem

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása miatt benyújtott vádirata alapján indult eljárásban a Tatabányai Járásbíróság megszüntette a büntetőeljárást azzal az apával szemben, aki több, mint hárommillió forint hátralékot halmozott fel, ám azt a vádemelést követően hiánytalanul megfizette a sértettnek. Az eljárás megszüntetéséről hozott végzést az ügyész, vádlott tudomásul vette, így az jogerős – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az ügyben érintett férfi és a nő 2007-ől élettársként, 2017-től pedig házastársként éltek együtt. Kapcsolatukból 2008-ban és 2018-ban egy-egy gyermek született.

A házastársak életközössége 2019. december 8-án megszűnt, a nő azóta a gyermekeket saját tatabányai háztartásában neveli, gondozza. A bíróság 2021-ben meghozott határozatában arra kötelezte a férfit, hogy 2020. szeptember 1. napjától kezdődően, havonta előre esedékesen, minden hónap 10. napjáig, önkéntes teljesítéssel gyermekenként 75-75 ezer forint határozott összegű gyermektartásdíjat fizessen meg az anyának.

Az ítéletben a bíróság kötelezte a férfit arra is, hogy felhalmozott gyermektartásdíj-hátralékot, 2 millió 250 ezer forintot fizessen egy összegben 15 napon belül a sértett részére. A férfi azonban nem fizette meg sem a havonta esedékes, sem az elmaradt gyermektartásdíjat. A férfi a vádemelésig – a felhalmozott gyermektartásdíjat és a havonta előre esedékes tartásdíjat figyelembe véve- önhibájából 3 millió 130 ezer forint gyermektartásdíjat nem fizetett meg. Az apa a gyermekekkel egyébként a kapcsolatot nem tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában