Vádemelés

2023.02.20. 08:23

Százezreket érnek ezek a tatabányai graffitik, de nem művészi értelemben

Éveken át dolgozott egy páros Tatabányán festékszóró spray-kkel. A graffitik nyomán most emeltek vádat ellenük.

Kemma.hu

Többrendbeli rongálás vétsége miatt indult ügyben emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség két tatabányai férfi ellen, akik falfirkával okoztak kárt több épületben. Az egyikük fejkamerával rögzítette is, hogy mit műveltek. A vádirat szerint a két férfi 2017 és 2020 között között  Tatabányán hol egyedül, hol együtt összegraffitizett különböző falfelületeket. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben  mindkét férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze őket a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárának megtérítésére.

Ahogy azt dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, az egyik férfi egy épület homlokzatában 60 ezer, az önkormányzati kezelésben lévő garázs falában 43 ezer, két magánszemély garázsfalán szintén 43 ezer forintos kárt okozott. A másik férfi két hídpillérben 53, illetve 91 ezer, két lakóépületben szintén 91 és  22 ezer,  egy virágbolt falán háromezer forintos kárt okoott, de egy hetesbolt sem úszta meg, ott 13 ezer forintos kár keletkezett. Együtt is „dolgozott” a két fickó: egy raktépület és egy telephely bánta mindezt. Előbbin majd' kétszázezres, utóbbin több mint 93 ezer forintos kárt hoztak össze. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában