Hátborzongató

2023.02.15. 06:55

Rejtélyes koponyákat találtak az M1-es közelében: máig nem tudni, ki volt a férfi és a nő

Hátborzongató rejtélyek vesznek körbe bennünket, és sokszor nem is sejtjük, milyen titkokat rejtenek az utak, tájak, amelyeket minden nap látunk. Így az M1-es is.

Kemma.hu

2019 augusztusának közepén találták meg azt a férfi koponyát a rendőrök, amelyet azóta sem tudtak azonosítani. A police.hu adatbázisa szerint a 30-60 év közötti férfi földi maradványai akár 20 éve is ott lehettek az M1-es autópályától néhány kilométerre, Biatorbágyon. Az igazán hátborzongató azonban az, hogy alig másfél hónappal korábban egy női koponyát is találtak a közelben. A vizsgálatok szerint a 30-50 év közötti asszony feltételezhetően több mint 25 évvel korábban hunyt el. 

Nem ezek az egyetlen esetek, amikor akár évekig is rejtve maradnak emberi maradványok, vagy sosem derül ki, ki volt az elhunyt. Évekig egy mumifikálódott holttest mellett autóztak például a tatabányaiak a Baross utcában, és ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt egy évben sem sikerült megtudni, kinek a földi maradványait találták meg a légópincében. 2020-ban Tatán, a Remeteségben találtak emberi koponyát. A szakértők ebben az esetben azt ugyan meg tudták mondani, hogy 2015-2020 között hunyhatott el a férfi, viszont elhantolás nyomait nem találták, és olyan egyedi jegyet sem, ami megkönnyítené az azonosítását. 2017-ben Ácson, a vaspusztai Duna-parton találtak rá egy emberi torzóra. Sajnos róla sem derült ki, hogy ki volt. 

Szintén rejtély a mai napig, hogy kinek az összeégett holttestét találták meg 1997-ben az M1-esen. Az 54-es kilométerszelveny egyik parkolójába, valószínűleg a Harkályos pihenőbe riasztották a tűzoltókat, akik eloltották a lángoló testet. A mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrökben pedig felmerült: a férfi feltehetően bűncselekmény áldozata lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában