Rendőrségi esetek

2023.01.10. 17:30

Csupa rejtély veszi körül a tatabányai légópincében talált mumifikált holttestet

Még mindig rejtély a légó pincében talált mumifikált holttest kiléte. A középkorú férfi csontmaradványaira közel egy éve bukkantak.

G. D. V.

A Baross utca-Hegy utca kereszteződésénél levő pincében találtak rá a holttestre

Forrás: Google Street View

Mint a Kemma.hu is írta, a police.hu ismeretlen holttestek adatbázisában a leírás szerint a 158-164 centiméter magas középkorú férfi csontmaradványaira 2022. február 7.én bukkantak Tatabányán, a Baross Gábor utca és a Hegy utca kereszteződésénél, attól jobbra lévő földes területen levő légó pincében.

A Kemma.hu megkereste a rendőrséget, hogy időközben sikerült-e azonosítani az elhunytat. 

- Az eljárás során a hatóság előzménykutatásokat, adatgyűjtéseket és megkereséseket hajtott végre, mely cselekmények eredményre nem vezettek, az ismeretlen személy személyazonossága nem nyert megállapítást - árulta el Marosán Angelika a főkapitányság helyettes szóvivője. Hozzátette, hogy a halál okát sem sikerült azonosítaniuk. 

- A rendkívüli haláleset miatt lefolytatott eljárás során bűncselekmény gyanúja, illetve arra utaló adat nem merült fel - válaszolta kérdésünkre. 

A holttesten mumifikálódott bőr és szövetek voltak, a csontos szemgödör kissé lekerekített szélű, nem kifejezetten szögletes, az orrcsont kissé benyomottnak látszott. A fogazata nagymértékben hiányos volt. A holttesten egy kék alsónadrág, egy oldalán csíkos, XL-es méretű nadrág, és a jobb lábán egy fél pár Adidas márkájú sportcipő volt.

A halálának idejét csak körülbelül tudták megállapítani a szakemberek, az illető a megtalálás idejéhez viszonyítva 1-5 évvel azelőtt hunyt el.

Aki bármit tud az elhunytról, jelentkezzen a Tatabányai Rendőrkapitányságon a Kós Károly u. 26-28. szám alatt, vagy jelezze telefonon a 0634/517-777/20-48-es számon, vagy e-mailen a [email protected] -n. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában