hátborzongató múlt

2021.04.16. 20:00

Leszámolás Tatabányán? Máig nem tudni, ki égett halálra az M1-esen

Hátborzongató esethez riasztották huszonnégy éve a tatabányai rendőröket és tűzoltókat az M1-esre. Azóta se tudni, ki égett halálra az egyik parkolóban.

Kemma.hu

Hátborzongató esethez riasztották huszonnégy éve a tatabányai rendőröket és tűzoltókat az M1-esre. Azóta se tudni, ki égett halálra az egyik parkolóban.

Forrás: Shutterstock/Google Street View

Hátborzongató múltidéző sorozatunkban ezúttal egy újabb esetet mutatunk be, ami talán még rejtélyesebb, mint a Tatán talált koponya története: 1997 márciusában az M1-es autópályán találtak egy holttestet, nem is akármilyen körülmények között.

A 24 Óra is beszámolt akkor az esetről. Mint írták, az 54-es kilométerszelvenyének egyik parkolójában találták meg a férfi testét, ami akkor még lángolt. A sztrádán a Harkályos pihenő van ebben a szelvényben, így valószínűleg ide, a főváros felé vezető oldalra riasztották huszonnégy éve a tűzoltókat, akik eloltották a lángoló testet. A mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrökben pedig felmerült: a férfi feltehetően bűncselekmény áldozata lett.

Az elhunytnál nem voltak iratok. Annyi a rendőrség tájékoztatása szerint bizonyos, hogy a férfi 176-180 centiméter magas volt, barna szemű , barna hajú. Két középső metszőfoga nagyobb volt, mint a szélsők, lábának második ujja pedig nagyobb volt, mint nagylábujja.

Fekete bőrmellényén ez a felirat volt látható: Ziarse Závody Optovszky Mikulas. A szöveg valószínűleg szlovák nyelvű, erre utal egy másik, szintén szlovák felirat, amit a nála lévő papíron találtak: tokajske sudove vino od ralfa milan oberle brigadnyicka 3040 11 kosice. Valakitől tokaji bort szerzett vagy kellett szereznie eszerint. Az elhunyt csizmája is jellegzetes volt: a westercsizmán nagy, fém bölényembléma volt. Ezen kívül szlovák, Tento papírzsepi, valamint szintén szlovák gyártmányú kulcsok voltak még nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!