Bírósági tárgyalás

2023.02.12. 14:10

Négy méter magasból ugrott ki az ablakon két nő egy őrjöngő férfi elől menekülve Tatabányán

Az ittas férfi az ajtót is betörte és megöléssel fenyegetőzött. Az ámokfutásnak a rendőrök vetettek véget.

A vádirat szerint egy férfi 2020. november 10. napján 22 óra 30 perc körül jelent meg az egyik ismerőse albérletében azzal a céllal, hogy egy internetes oldalon megismert másik személlyel szexuális kapcsolatot létesítsen. A szexuális együttlét után az ittas állapotú férfi erőszakossá vált, hátulról könyökhajlatával átkarolta a nő nyakát és azt egyre erősebben szorítani kezdte. 

A nő ekkor megijedt és segítségért kiáltott, amit a lakásban tartózkodó két másik személy meghallott. Amikor egyikük a szobába lépett, a  nőnek  sikerült kiszabadulnia, majd mindketten a lakás konyhájába futottak. 

A férfi ekkor utánuk ment és megöléssel fenyegette őket. Az egyik nő az erkélyre futott és telefonon hívott rendőri segítséget, míg a másik kettő a konyhából egy másik szobába menekült, és bezárták az ajtót, melyet a vádlott rugdosni kezdett, miközben megöléssel fenyegette őket. A  két nő ekkor kimászott az ablakba, ahonnan az egyikük leugrott, ám a több mint 4 métermagasról történt esés következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Az őrjöngő férfi eközben betörte a szoba ajtaját és az ablakhoz lépve meglátta a még bent lévő nőt, akire akire trágár szavakkal rákiabált. A nő félelmében ugyancsak leugrott az ablakból, a járdára esett és az esés következtében szintén nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi ezután a harmadik nő szobájának ajtaján kezdett dörömbölni. A nő ekkor lemászott az erkélyről, és biztonságba ért le az utcára. 

A férfi agresszív magatartásának a rendőrök kiérkezése vetett véget. Az előkészítő ülésen az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű férfit ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában