Hamis magánokirat felhasználása

2023.02.22. 10:20

Más nevében adott el kocsit Tokodaltárón a simlis srác - nem ez lett élete biznisze

A hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult ügyben a bíróság kiszabta a büntetést a fiatalkorúval szemben

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 80 óra közérdekű munka büntetést szabott ki azzal a fiatalkorúval szemben, aki más nevét felhasználva adta el a tulajdonában lévő személygépkocsit. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mit arról korábban beszámoltunk, a fiatalkorú valamikor 2020. szeptember 18. után ismeretlen személytől ismeretlen módon megszerezte egy gépkocsi tulajdonjogát. A vádlott az autót 2020. szeptember 28-án, Tokodaltáró területén eladta egy nőnek.

Csakhogy a vádlott a nőnek egy olyan adásvételi szerződést adott át, amelyen eladóként nem az ő neve szerepelt. Pechjére pár nappal később a nő meggondolta magát és elállt a szerződéstől, a gépkocsit pedig visszaadta a vádlottnak.

A fiú október 10-én az autót egy házaspárnak adta el 150 ezer forintért. Ám ekkor is valótlanul más személy nevét és adatait, mint eladót tartalmazó adásvételi szerződést adott át a vevőknek, amelyen az eladó aláírását meghamisította – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában