Kivetkőzött magából

2023.02.16. 10:06

Halállal fenyegette saját nagyszüleit az őrjöngő komáromi unoka

Részegen, késsel a kezében fenyegette idős hozzátartozóit. Az unoka ajtót rongált meg és mobilt tört össze. Nagypapája meg is sérült miatta. Letartóztatásban maradhat.

Kemma.hu

A testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Komáromi  Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki nagyszüleivel szemben volt erőszakos – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi január 19-én 18 óra és 20 óra 55 perc között részegen hőbörgött egy késsel a kezében a komáromi lakásban, ahol a nagyszüleivel élt. Öngyilkossággal fenyegetőzött, nagyszüleit pedig azzal fenyegette meg, hogy megöli őket.

A lakásban megrongált egy ajtót, egy asztalt, valamint, amikor az idős nő segítséget akart kérni, unokája földhöz vágta a mobiltelefonját. A telefon össze is tört.

Az elkövető bántalmazta a 83 éves nagypapáját, méghozzá úgy, hogy miközben a bácsi egy kitört ajtót akart felállítani, az elkövető belerúgott az ajtóba, aminek következtében a nagypapa keze több helyen megsérült. A sérülések 8 napon belül gyógyulóak voltak.

A rongálással az unoka összesen 85 ezer forint kárt okozott. Ám az ámokfutása nem ért itt véget. Kiment a lépcsőházba, ahol tovább őrjöngött, ordibált, ütötte a falat, valamint befejelte a lépcsőház ablakát, ami kitörött. A rongálással okozott kár itt 39 ezer 411 forint volt. A lépcsőházban lakók közül többen észlelték a férfi viselkedését.

Az indítvány tárgyában a Komáromi Járásbíróság először január 23-án tartott ülést amelyen elrendelte a férfi letartóztatást egy hónapra. Az ügyészség most indítványozta, hogy ezt a bíróság május 23-ig hosszabbítsa meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában