Letartóztatták

2023.01.23. 16:53

Megöli őket - ezzel fenyegette saját nagyszüleit a komáromi unoka

A férfi részegen, a kezében egy késsel fenyegette idős hozzátartozóit, ajtót rongált meg és mobilt tört össze. Nagyapja meg is sérült. Egy hónapra rendelték el a letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A testi sértés és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség eredményesen  indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki nagyszüleivel szemben volt erőszakos – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint az elkövető január 19-én 18 óra és 20 óra 55 perc között a komáromi lakásban, ahol a nagyszüleivel élt, ittas állapotban, egy késsel a kezében hőbörgött. A férfi öngyilkossággal fenyegetőzött, nagyszüleit pedig azzal fenyegette meg, hogy megöli őket.

A lakásban megrongált egy ajtót, egy asztalt, valamint a földhöz vágta nagymamája mobiltelefonját, mivel az idős nő segítséget akart kérni. A telefon összetört.

Az elkövető bántalmazta a 83 éves nagypapáját oly módon, hogy miközben a bácsi egy kitört ajtót akart felállítani, az elkövető belerúgott az ajtóba, aminek következtében a nagypapa keze több helyen megsérült. A sérülések 8 napon belül gyógyulóak voltak.

A rongálással az unoka összesen 85 ezer forint kárt okozott. Ám az ámokfutása nem ért itt véget. Kiment a lépcsőházba, ahol tovább őrjöngött, ordibált, ütötte a falat, valamint befejelte a lépcsőház ablakát, ami kitörött. A rongálással okozott kár itt 39 ezer forint volt.

Az indítvány tárgyában a Komáromi Járásbíróság január 23-án ülést tartott, azon az elkövetőt meghallgatta. Mivel a gyanúsított eddig három alkalommal volt büntetve, ebből két alkalommal szintén erőszakos bűncselekmények miatt, ezért a bíróság álláspontja szerint a letartóztatás – a bűnismétlés veszélye miatt – indokolt.

A bíróság ezért a férfi letartóztatást egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a védő az ülésen nem volt jelen – tudtuk meg – Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában