Pénzbüntetés és kártérítés

2023.02.28. 11:52

3 milliót kapott nyaralófelújításra, a kétharmadát elsikkasztotta a sárisápi szaki

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A sikkasztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki az anyagköltségre átvett pénz egy részét saját céljaira fordította – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője. Az Esztergomi Járásbíróság 375 ezer forint pénzbüntetést szabott ki és kötelezte az elkövetőt, hogy a sértettnek fizessen meg kártérítésként közel kétmillió forintot.

A vádirat szerint a sárisápi férfi 2021 januárjának elején megállapodott a dági sértettel abban, hogy felújítási munkákat végez annak fonyódi nyaralóján. A munkavégzés megkezdéséhez, majd végzéséhez a sértett folyamatosan átadta készpénzben részben a fonyódi ingatlanban, részben a sértett dági otthonában, illetve három alkalommal átutalta a vádlott által anyagköltségre kért összegeket.

A sértett összesen 3 millió 94 ezer forintot adott át az elkövetőnek. A férfi azonban az anyagköltségre átvett pénzből csupán 1 millió 126 ezer 125 forint értékben vásárolt alapanyagot, a fennmaradó 1 millió 967 ezer 875 forintot a saját céljaira fordította.

A bíróság jogerős büntetővégzésében a 375 ezer forintos pénzbüntetésen túl kötelezte a vádlottat arra, hogy a sértettnek okozott 1 millió 967 ezer 875 forint kárt fizesse meg. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában