Útlezárás

2023.01.20. 19:49

Havazás: autók akadtak el, nem járnak a buszok Dobogókőnél

Lezárták az utat Esztergom felől, három hókotró érkezett a mentéshez.

Kemma.hu

Lezárták az utat Dobogókőn az erős havazás miatt

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A Voláninform tájékoztatása szerint az erős havazás miatt a Pomáz - Dobogókő, Hegytető vonalon közlekedő buszjáratok csak Pilisszentkereszten, a pilisszántói elágazás megállójáig közlekednek, és menetrendi időben onnan is indulnak vissza.  

Marosán Angelika rendőr hadnagy, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense megkeresésünkre elmondta, hogy mivel az érintett útszakaszon több jármű is elakadt, a közlekedés teljesen lehetetlenné vált. A helyszínre már hókotró és egy sószóró autó is érkezett. Az Esztergom irányából érkezőket elterelik.  A Dorog-Esztergom térségének időjárása értesülései szerint Dobogókőn már 15 centiméter körüli a hóvastagság.

A pomázi tűzoltók tájékoztatása szerint jegesedés miatt vált járhatatlanná a Dobogókő felé vezető út, és mint ahogyan a videóban is látható, Esztergoman is erősen havazik.

A budapestkornyeke.hu-n egy kommentelő arról írt, hogy napközben sem volt minden sofőr kellően megfontolt: mindenhol autók voltak, szinte egyirányúsították az utat, és már buszmegállóba is parkoltak. Úgy tudni, most a Dobogókőről lejutás is lehetetlen, de legalábbis a szokásosnál hosszabb vállalkozás.

 

Nálatok is szakad a hó? Milyenek az utak? Várjuk fotóitokat a [email protected] mail címre. A tárgyba írjátok be: havazás.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában