Reakció

2023.01.16. 17:26

Szétszedik a kommentelők a rendőrgyilkost: halálbüntetést követelnek

Az egész országot megrázta néhány nappal ezelőtt az a rendőrgyilkosság, amely Budapesten, az egyik újbudai lakótelepen történt. Valódi kommentáradatot indított el a 29 éves Baumann Péter értelmetlen halála miatt érzett gyász a Kemma Facebook-oldalán is.

Kemma.hu

Baumann Pétert (jobbra) nemcsak társai gyászolják. Országszerte sokakat megrázott a fiatal rendőr halála, haragjukat pedig az elkövetőre (jobbra) zúdították

Forrás: MTI/ORFK/Bors

Ahogy arról beszámoltunk, múlt héten szolgálatteljesítés közben életét veszítette Baumann Péter főtörzsőrmester, miután egy őrjöngő férfi megsebesesítette őt és még két társát a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában. A Komárom-Esztergom Vármegyei Főkapitányság szolgálati járművein is ott lobognak a megrendülés és a részvét fekete szalagjai. A férfit azóta letartóztatta a bíróság.

Az eset megrázta az országot, a Kemma.hu Facebook-oldalát is elárasztották a részvétnyilvánító kommentek. Emellett számos olvasónk adott hangot felháborodásának az esettel kapcsolatban. Többen kifejtették: itt az ideje a szigorításnak a bűnözők irányába, és hogy a rendőrök kezébe több eszközt kellene adni, a szó átvitt értelmében is az ilyen kiélezett szituációkhoz. Volt, aki egyenesen halálbüntetés visszaállítását is forszírozta.

„Miért kell megvárni hogy vér folyjon?! Miért nem lehet törvényt változtatni?! Szomorú hogy aki a hazáját védi csak ennyit érdemel, ennyit ér egy ember élete...Őszinte részvétem a családnak , nyugodjon békében.” – írta az egyik kommentelő. 

„Szomorú, hogy manapság ilyen megtörténhet Az ilyen bűnözőket nagyon meg kellene büntetni, és azt a kevés rendőr pedig jobban megbecsülni. Igaza van annak, aki azt írta itt, hogy most a törvény nem a becsületes embereket védi, hanem a szemeteket.”– fejtegette egy másik olvasónk. 

„És eltörölték a halálbüntetést. Elveszi a másik életét és kap 10 évet, 5 után szabadul és újra öl, bravó.” – fogalmazott keserűen egy másik facebookozó. Volt, aki a lehető legrosszabbat kívánta az elkövetőnek, és azt sajnálta, hogy csak lábon lőtték, és volt, aki élete végéig tartó börtönt kívánt neki. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában