Csalás

2023.01.22. 13:55

Nagyon is élő anyja temetésére kunyerált, mást kocsivásárlással húzott le Oroszlányban

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére a csalót.

Kemma.hu

A Tatabányai Járásbíróság január 24-én, kedden csalás bűntette miatt tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki 2019 decemberében felajánlotta egy szombathelyi ismerősének, a sértettnek, hogy sérült autóját megjavíttatja. A férfi ezért 350 ezer forintot kért és kapott a sértett feleségétől.

A vádlottnak azonban nem is állt szándékában a jármű megjavíttatása, az átvett pénzt pedig egyszerűen elköltötte. A férfi ezt követően ismét pénzszűkébe került, ezért azt hazudta a házaspárnak, hogy az édesanyja meghalt, így temetési költségként 300 ezer forintra van szüksége.

A feleség a kért pénzt 2020. januárban át is adta a férfinak, akinek sem lehetősége, sem szándéka nem volt a kölcsönkért összeg visszafizetése. A csaló a pénzt saját megélhetésére fordította, majd a sértettek számára elérhetetlenné vált.

A vádlott 2020. júliusában megismerkedett az ügy oroszlányi sértettjével. A nő autót szeretett volna vásárolni.

A férfi ekkor elment vele egy szombathelyi autókereskedésbe, azt állítva, hogy a nő ott kedvező áron hozzájuthat az általa kiválasztott járműhöz. A férfi
azt ígérte a sértettnek, hogy a jármű megvásárlását intézi, ezért a nő egy borítékba 600 ezer forintot tett azért, hogy a vádlott a jármű vételárát kivehesse onnan, és a kocsi vételárát ezen összegből teljesítse.

A férfi rá is járt a borítékra, 2020. szeptemberig tartó oroszlányi tartózkodásai idején különböző összegeket vett ki belőle, amit rendre elköltött. Szeptember végére a borítékban csupán 50 ezer forint maradt, így aztán a férfinak már nem állt módjában az általa ígért járművet megvásárolni, hiszen az ahhoz
szükséges további 550 ezer forintot jogtalanul eltulajdonította.

A január 24-i előkészítő ülésre az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában