Ítélet

2023.01.26. 12:22

Milyen apa az ilyen?? Gyerekével ment piát lopni a tatabányai áruházba

A férfit bíróság elé állították és felfüggesztett börtönt kapott. Az ítélet jogerős.

Kemma.hu

A kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 1 év 8 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt az apát, aki  kiskorú gyermeke segítségével tolta ki a fotocellás ajtón a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit, tájékoztatta a Kemma.hu-t a Tatabányai Törvényszék.

A bíróság az ítéletében 3 évre eltiltotta a férfit  bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze arra, hogy vegye fel a kapcsolatot állami közfoglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál jelentkezzen közfoglalkoztatásra, adott tájékoztatást dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi  2022. március 26-án a tatabányai áruházban a családjával bevásárlókocsiba pakolt 120 ezer 370 forint értékű termékeket, majd elhatározta, hogy azokat fizetés nélkül viszi ki az áruházból.  A férfi két szeszesitalról az áruvédelmi eszközt a kezével eltávolította, a többi terméken áruvédelmi eszköz nem volt. 

Az elkövető az áruház bejárati ajtajánál a 11 éves gyermekét megkérte, hogy amikor vásárlók érkeznek és a kapu kívülről kinyílik, akkor menjen ki, majd jöjjön be. Amikor a gyermek a kapuhoz közelített, a fotocellás ajtó kinyílt, ekkor a férfi a bevásárlókocsit a benne lévő termékekkel kitolta. A cselekményt az üzlet biztonsági szolgálata észlelte, a férfit a kijáratnál  feltartóztatta, így a lopással okozott kár megtérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában