Az utolsó pillanatban

2023.01.31. 09:14

„Hörgött, kapkodta a levegőt” - Komáromnál mentettek fuldoklót a dunai vízirendészek

Farkas Szilárd, Hajnal Gábor és Sebestyén Norbert január 3-án kaptak riasztást, hogy Komárom magasságában egy ember sodródik a Dunában. Hajóba ugrottak és a helyszínre siettek.

Kemma.hu

Mint arról, korábban beszámoltunk, az utolsó pillanatban mentették meg egy fuldokló életét a dunai vízirendészek január 3-án Komáromnál. Farkas Szilárd rendőr főhadnagy, Hajnal Gábor törzszászlós és Sebestyén Norbert törzsőrmester kapták a riasztást, hogy egy ember sodródik a Dunában.

A komáromi életmentők az utolsó pillanatban mentették meg egy fuldokló életét január elején
A komáromi életmentők az utolsó pillanatban mentették meg egy fuldokló életét január elején
Forrás: BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook

A vízirendészek hajóba ugrottak és a Monostori híd közelében három perc alatt rátaláltak a fiatal férfire, aki addigra már úgy ki volt merülve, hogy többször alámerült a vízben.

Amikor megláttuk a férfit, már alig tudott a vízfelszínen maradni, hörgött, kapkodta a levegőt. Mellé álltam a hajóval, Gábor pedig épphogy el tudta kapni a kapucniját mielőtt újra elmerült volna

– mesélt az intézkedésről Farkas Szilárd. Hajnal Gábor és Sebestyén Norbert ekkor a hajó végéhez húzták a férfit, majd hárman emelték ki az addigra eszméletlen fiatalt a vízből.

Mikor felhúztuk a hajóra, már nem voltak életjelei. Rögtön megkezdtük a újraélesztést, ami szerencsére viszonylag gyorsan sikerült, majd rögtön levettük a ruháit és izolációs fóliába csavartuk, Norbert pedig a kabátját is ráterítette, hogy minél melegebben tartsa.

– folytatták a történetet az Komáromi Vízirendészeti Rendőrőrs életmentői. A 23 éves fiatal nemsokkal később az eszméletét is visszanyerte, a vízirendészek pedig a parton átadták őt a mentőknek, akik kórházba szállították a férfit – idézte fel a történteket közösségi oldalán a  BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában