Letartóztatás meghosszabbítása

2023.01.11. 17:42

Háromszor is fordult migránsokkal megrakva a szerb embercsempész az M1-esen

Bűnszervezetben, csempészett személy sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta annak a szerb férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 15 fő migráns személyt akart átcsempészni Magyarországról Ausztriába. Hét illegális bevándorló a személygépkocsi csomagterében összezsúfolva utazott.

Kemma.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint  az embercsempész - ismeretlen megbízója utasítására – 2022. április 12-én, Magyarország területén, a déli határ közelében, az 55-ös főút mellett található erdősávnál vett fel egy szerb hatósági jelzésű, 7 üléses személygépkocsiba 15, magukat indiai, pakisztáni és afgán állampolgárnak valló személyt.  

Az illegális bevándorlókat a magyar-osztrák államhatárhoz akarta szállítani, hogy jogellenes átlépéséhez segítséget nyújtson nekik. A jármű jobb első ülésén kettő, a hátsó üléssoron hat, míg a csomagtartóban hét személy utazott.

A sofőrt a rendőrjárőrök aznap éjszaka 11 óra után az M1-es autópálya 54 km szelvényében intézkedés alá vonták és a 15 személyt megtalálták. Az embercsempész kocsijában a rendőri intézkedésig 2-3 órán keresztül utaztak összezsúfolva a migránsok, melynek során a csomagtérben utazó hét férfi nem a gépkocsi ülésében foglalt helyet, hanem a padlón. Biztonsági eszközt az utazás során nem tudtak használni, mellkasuk meggörnyedt, lábukat, felsőtestüket nem tudták mozgatni a hely szűkössége okán, nehezen kaptak levegőt.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint ugyanez a férfi 2022. év áprilisában legalább három alkalommal szállított migráns személyeket Magyarországon keresztül, abból a célból, hogy nekik a magyar – osztrák határ jogellenes átlépéséhez segítséget nyújtson. Az ügyészség indítványára a bíróság 2022. április 14. napján egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája további három hónappal meghosszabbította a terhelt letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tudtuk meg Borbély Veronikától, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában