Ítélet

2023.01.31. 14:24

Anyját és a rendőröket is átvágta a kirablását kamuzó tatabányai férfi

A férfi először édesanyjának, majd a kiérkező rendőröknek is ugyanazt a kamu történetet adta elő, de később beismerte hazugságát.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság a január 31-én tartott tárgyaláson, hatóság félrevezetésének vétsége miatt indult ügyben, távollétében 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki hamis bejelentést tett a tatabányai rendőrségen. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A vádirat szerint a férfi ittas állapotban a nála lévő készpénzt elköltötte, a mobiltelefonját pedig elhagyta, majd amikor hazaért, az édesanyjának azt mondta, hogy 2021. szeptember 30-án 20 óra 20 perc körül Tatabányán az Egység úton őt megtámadták, előzetes szóváltás nélkül hátulról elgáncsolták, majd a földön fekve  rátérdeltek, és a hátizsákjából eltulajdonították a mobiltelefonját és készpénzét. Az édesanya hitt a fiának, ezért telefonon bejelentést tett a rendőrségre. A  bejelentést követően kiérkező rendőröknek a férfi ugyancsak előadta azt a hamis történetet, hogy őt megtámadták és elvették az értékeit.

A nyomozó hatóság rablás bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást, amelynek során a tanúként kihallgatott férfi előbb fenntartotta a valótlan történetet, majd későbbi tanúvallomásában már feltárta annak hamis voltát. Ezért a rendőrség a rablás bűntette miatt indított nyomozást megszüntette, majd a férfi ellen hatóság félrevezetése miatt indított eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában