Letartóztatás meghosszabbítása

2023.01.05. 11:10

A 20 migráns mellett drogot is találtak az embercsempész kocsijában a járőrök

Embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a lengyel állampolgárságú férfi letartóztatása meghosszabbítását, aki bódultan vezetve szállította illegálisan a migránsokat.

Kemma.hu

Az indítvány szerint a férfi 2022. január 8-án Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár térségében, egy lakott területen kívüli erdős területen egy bérelt lengyel honosságú tehergépkocsiba 20 illegális migránst vett fel. Ezt követően a migráns a magyar-osztrák határ felé indult, hogy az illegális bevándorlókat a határ túlsó oldalára segítse. 

Az embercsempész január 8-án, 22 óra 40 perckor az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 93. km-szelvényben lévő Concó-pihenőhelyen a az általa korábban elfogyasztott kábítószertől bódult állapotban vezette a gépkocsit. Ekkor vonták ellenőrzés alá a sofőrt az adóhatóság járőrei. A férfitól a nyomozó hatóság az intézkedéskor kábítószert foglalt le.

A sofőr letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2022. január 11-én rendelte el, legutóbb a határidejét 2023. január 11-ig hosszabbította meg. Az ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a férfi letartóztatását újabb kettő hónappal, azaz március 11-ig hosszabbítsa meg. Az indítvány tárgyában a bíróság ülést fog tartani, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését, tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom - Esztergom Megyei Vámegye Főügyészégének sajtószóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában