Letartóztatás meghosszabbítása

2023.01.17. 07:00

16 migránst zsuppolt be a 40 centis fakkba: sose felejti el az M1-est a bolgár férfi

A raktérbe rejtve csempészett Szerbiából 16 migránst egy bolgár férfi hazánkba. Immár második évét kezdi meg a letartóztatásban, és úgy fest, messze még a vége.

Kemma.hu

A megbuherált raktérben bújt meg a 16 migráns

Forrás: police.hu

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés ügyében indítványozta a Komáromi Járási Ügyészség egy bolgár embercsempész letartóztatásának meghosszabbítását. Az indítvány szerint a férfi, ahogy azt dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk,  2021. decemberében Szerbia felől, a horgosi határátkelőhelyen érkezett Magyarország területére. Megbízójával mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot.

Az 52 éves férfi a bolgár ponyvás tehergépkocsija rakterét is átalakította. A felső részen kialakított egy 40 centi magas rejtekhelyet. Ide zsuppolta be a 16 migránst, akit az embercsempészek bejutottattak Magyarországra, majd nekivágott az útnak. Ahogy arról beszámoltunk, csak Ácsig jutott, a Bács-Kiskunból kapott jelzés alapján itt kapcsolták le a rendőrök. A raktérben megbújó 16 ember indiainak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A sofőrt először 2012 decemberében tartóztatták le, azóta is a rácsok mögött van. Az ügyészség azt szeretné, hogy a Komáromi Járásbíróság még legalább március 19-ig ott is tartsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában